23. septembra 2012

Jablková maškrta

Krásne nedeľné popoludnie,

dnes netradične ponúkam Vám, mojim čitateľkám, sladkú jesennú inšpiráciu na diétny, nielen nedeľný, dezert. Tento recept mám z knižky Igora Bukovského a robievam ho práve na jeseň, kedy chcem využiť bio jabĺčka z nášho sadu a zároveň si bez výčitiek svedomia zamlsať... Je veľmi jednoduchý a jeho chuť Vás skutočne prekvapí! Prezradím ešte, že chutí nielen mne, ale aj mojím chlapom.

Budete potrebovať:
4 šálky olúpaných a pokrájaných jabĺk
1 šálku hnedého ( trstinového ) cukru
4 polievkové lyžice margaínu ( ja používam maslo )
1 šálku ovsených vločiek
2 polievkové lyžice celozrnnej múky
1 čajová lyžička mletej škorice ( ja pridávam aj organic škoricový cukor )

Postup:
Jablká zmiešame s hnedým cukrom a vložíme do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy. V inej miske zmiešame vločky, celozrnnú múku, škoricu a nasypeme na jablká. Navrch poukladáme kúsky masla a pečieme v rúre, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre na 180 stupňoch cca 15 minút. Wualááá!







Okrem toho, že Vám jesenne prevonia celý dom, uspokojí aj mlsné jazýčky a váhu si po ňom nemusíte kontrolovať. Dobrú chuť!

AlliceDom

22. septembra 2012

Vyhodnotenie 1. GIVEAWAY!

Milé moje čitateľky a zároveň súťažiace,
dnes som sa dostala k tomu, aby som vyhodnotila moju prvú Giveaway...
Na moje prekvapenie sa Vás zúčastnilo naozaj veľa, ale dôvod poznám a okrem peknej ceny :D je to aj uverejnenie giveaway na blogu: http://newgiveaways.blogspot.sk/, na ktorom kočka uvereňuje tieto odmeňovačky a tak sú prístupné pre väčšie spektrum čitateliek. Kto chce sa zapojí...takže odporúčam...
Ale späť k mojej... Písala som, že ju vyhodnotím 21.9.2012 podvečer, ale to som ešte netušila, že budem ešte v škole, takže to robím dnes, ihneď po návrate z nej.....uf!
Nakoľko sa aj dnes zapojili tri kočky, nechcela som ich vyhodiť zo súťaže, takže som ich zaradila... Zúčastnilo sa Vás 38, z toho jeden anonym, ktorý vyraďujem, čiže random.org vyberal z 37 jednu a je to:


True Random Number Generator  18Powered by RANDOM.ORG

Sleduji :)
Určitě další recenze :)
katerina.z.1998@seznam.cz
OdpovedaťOdstrániť


Blahoželám a všetkým ostatným veľmi pekne ďakujem, že sa zúčastnili a zároveň za Vaše návrhy na články!!! Dali ste mi mnoho inšpirácií, takže už teaz chystám nové posty podľa Vašich želaní...

AlliceDom 


20. septembra 2012

MUA

     Samozrejme, neodolala som!!! Po prečítaní mnohých chvál na paletky zo značky Makeup Academy, som sa rozhodla vyskúšať ich a veľmi ochotne sa ku mne pripojili aj ďalšie členky rodiny... Objednávala som zo stránky http://www.muastore.co.uk/ a na moje prekvapenie mi balíček dosť rýchlo dorazil , za 11 dní!!! Poštovné 4,95 libry. Radosť z balíku asi každá z nás pozná!!! Moja bola o to väčšia, že každý jeden beauty produkt bol zvlášť zabalený v bublinkovej fólii. A dosť kvalitne. Normálne som sa cítila ako na vianoce, wááá! Paletky vyzerajú na pohľad super, ale je to len povrchné hodnotenie... Viac vám budem vedieť povedať o nejaký čas, keď ich poriadne preklepnem. Predstavím Vám ich detailne v recenziách. Nie všetky paletky sú moje, takže o tých až potom, čo prebehne zvyčajná zámena "manželiek"... :D A aj to bude až za určitý čas, lebo som ich objednávala ako darček a segra má narodky až na konci októbra. Už teraz vám však môžem povedať, že jedna z nich je určená....aj pre jednu z Vás...ale, predbiehať nebudem.

Kompletná objednávka je tu:










24 Shade Immaculate Collection Palette
12 Shade Undressed Palette
12 Shade Dusk til Dawn Palette
12 Shade Glamour Days Palette
Lip Gloss - Shade 5
Blusher - Shade 1
Eyedust - Shade 5
Liquid Eyeliner - Shade 6
Brow Kit

Ktorý z nich by Vás najviac potešil?

AlliceDom 


19. septembra 2012

Back to school look

Zdravím Vás,

     hoci už dávno nemám "násť" a nie som ani stredoškoláčka, prinášam Vám môj dnešný BTS look.
Dnes ma po krásnej trojročnej baby pauze znova čakali vysokoškolské lavice.  Aj som sa tešila, aj ma premohla nostalgia za mojimi bývalými parťákmi, s ktorými som pred časom skončila bakalára a budú mi veľmi chýbať. Nie som zrovna extrovert, preto bude znova trošku poblém navyknúť si na nových ľudí a zároveň sa obávam aj toho ako si po takej dlhej pauze moje mozgové bunky zvyknú na nával infomácií a stresové situácie spojené so skúškami,....ale som už veľká, takže to zvládnem...
Dosť bolo pohádok, viac info na foto...ešte ale predsa zopár slov. Zvolila som čierno bielu klasiku s doplnkami v hnedých odtieňoch a neutrálne líčenie.




AlliceDom

17. septembra 2012

Blue eyes

Na meniny som od mojej milovanej sestričky dostala, okrem iného, aj prekrásnu paletku prevažne pastelových očných tieňov... Obsahuje aj make up, púder a lícenku, takže som sa rozhodla otestovať tento "dáreček" a vytvoiť líčenie s jej pomocou... Fotila som asi hodinu, ale záber, ktorý by sa mi na sto percent páčil, sa mi bohužiaľ nepodaril... Nakoľko bolo líčenie v reáli príliš výrazné a čakali sme návštevu, musela som ho dať dole. :D Pripájam teda aspoň foto, ktoré je ako tak ....










Prajem úspešný týždeň!!!
A nezabudnite na giveaway!!!

PS: som vo fáze výberu digitálnej zrkadlovky, tak ak máte nejaké overené tipy, budem za každý veľmi vďačná!!!

AlliceDom 

13. septembra 2012

1. GIVEAWAY!!!

A je to tu... mám pre Vás, moje milé čitateľky, prvú giveaway!!!
Ako poďakovanie za Vašu podporu, milé komentáre, Vašu priazeň a rady, by som sa Vám chcela aspoň  týmito maličkosťami odvďačiť... Zároveň verím, že mi zostanete rovnako naklonené a ja Vám sľubujem, že sa budem snažiť písať príspevky, ktoré by Vás zaujali.. Práve preto by som Vás chcela poprosiť, aby ste mi v komentároch nechali info o tom, čo by Vás zaujímalo...aké témy na články by ste uvítali...

Podmienky:
1. Byť mojim verejným čitateľom cez GFC,
2. Uviesť do komentárov návrh na článok, ktorý by ste uvítali,
3. Uviesť svoj mail.

Po týždni, teda presne vo štvrtok 21.9.2012 podvečer, vyžrebujem spomedzi Vás jednu, ktorá odo mňa získa toto trio beauty produktov + malé prekvapenie!!! Prajem Vám veľa šťastia a teším sa už teraz na Vaše komentáre...

Cena:
1.yes to cucumbers odličovacie obrúsky
2. AVON Super Drama mascara
3. NYX Lipstick ( 592 - Baby Pink )  je dva-krát použitá, ale nepristane mi :)
Pridávam ešte odkaz na úžasnú giveaway, ktorú organizuje VINTAGE BLOG a ceny sú určite lákavé, takže klik sem!
AlliceDom

11. septembra 2012

Niečo z Lancome...

Produkty, o ktorých bude dnes reč, sa v mojich líčeniach pár krát vyskytli. Myslím si, že všetkým známa firma Lancome sa v našich zemepisných šírkach predáva v sieti parfumérií Fann už dosť dlhú dobu. Ja som sa k tomuto make upu dostala na základne článku uverejneného v mesačníku Eva ešte pred pár rokmi. Bol to článok, v ktorom nebohý vizážista tejto firmy Alex, predstavoval svojich obľúbencov z dekoratívnej kozmetiky. Ešte dnes mi je veľmi ľúto tohto talentovaného kúzelníka, ktorý dokázal vyčarovať z každej ženy divu. Mojím veľkým snom bolo, aby ma líčil v môj svadobný deň, ale život to zariadil inak. Nech odpočíva v pokoji v nebi plnom farieb...  Teint Miracle vtedy jednoznačne označil ako najlepší z najlepších a ja som sa rozhodla prvýkrát investovať do dekoratívnej kozmetiky. Nakoľko nebývam vo veľkom meste, poprosila som sestru, aby mi ho doniesla z Blavy a tak sa aj stalo... Ale dosť bolo poviedok, poďte priamo k hodnoteniu.

Podľa popisu je tento make up "prvý, ktorý pomáha obnobiť auru dokonalej pleti"... Krásne napísané, a aká je realita?
Make up je tekutý, skôr redší. Nanáša sa rovnako dobre štetcom ako aj prstami. Po aplikácii a zapracovaní zmatnie, ale zároveň má pleť rozjasnený efekt. Je stredne krycí, naozaj výborne zjednocuje farebný odtieň pleti a kryje drobné nedokonalosti. Konkrétne mne zakryje začervenané miesta, pupáčiky, či žilky, ale zároveň nechá vyniknút pehám...mne osobne sa to veľmi páči. Výdrž je slušná aj na mojej zmiešanej pleti, no po pár hodinách si T-zónu určite musím prepudrovať. Vlastním odtieň 01 - Beige Albatre, ktorý patrí medzi svetlé odtiene, preto ho používam prevažne v zime, alebo miešam s tmavšími make-upmi, ktoré mám.
Má žltý podtón, takže s mojou pleťou skvele spolupracuje... Ja osobne ho mám veľmi rada a môžem ho teda spokojte odporučiť.
Objem: štandadne 30 ml
Cena: £27.00 ( na http://www.lancome.co.uk )
Spotreba:  12 m, ale ja ho používam rozhodne niekoľkonásobne dlhšie, neoxiduje, ani mojej pleti problém nerobí :)
Moje hodnotenie: 10 bodov z 10!

Po výbornej skúsenosti s make upom som sa rozhodla investovať aj do korektoru rovnakej značky. Lancome Teint Miracle Concealer Pen sa vyrába v šiestich odtieňoch, no u nás sú v ponuke dva. Jedným s podtónom do ružova 02 - Peche Lumiére, ktorý vlastním aj ja (aj keď celkom nechápem, kde som mala oči, keď som si tento odtieň vyberala, ale o tom potom...) , a druhý s podtónom do žlta 03 - Beige Lumiére. Teraz viem, že by mi určite viac sedel 03-kový, no čo už! Moja chyba! Ale poďme poporiadku.
Ako už z názvu vyplýva, korektor je vo forme pera, a teda šťukaním sa dávkuje do štetčekového aplikátora. To by bolo celkom fajn.. Po nanesení je príjemne krémový, na očné okolie neskutočne rozmaznávajúci, krásne sa rozpracováva a neskutočne hydratuje! Tu však príde kameň úrazu.... po rozotretí a vťupkaní do okolia oka zmyzne...! Verte či nie, jednoducho sa stratí , fuč! Ja skutočne netuším, či je problém v mojej trošku suchšej pokožke, alebo v zle vybratom odtieni, ale jednoducho ho pokožka vypije do dna a mne zostanú len oči pre plač a kruhy pod nimi ako dôkaz chýbajúceho spánku! Pre mňa teda zostáva sklamaním a hoci sa s ním občas pomaznám a nanesiem ho, aby sa necítil nepotrebný...po chvíli nanášam jeho omnoho lacnejšieho kolegu od značky Catrice, ale pssssssst!
Za mňa teda rozhodne nie, ale každý máme inú pleť, takže niekomu možno skvele poslúži.
Objem: 2,4 ml
Cena: £26,00 ( na http://www.lancome.co.uk )
Spotreba: 6 m!
Moje hodnotenie: bohužiaľ 4 body z 10!

Na polovici tváre nanesený len make up s korektor pod okom...  Bez lícenky a kontúrovania. A samozrejme bez retuše!


Dajte mi prosím vedieť, aké máte vy skúsenosti s Lancome.... Veľmi by ma to zaujímalo....

AlliceDom 



7. septembra 2012

Farbíme, farbíme...

Prajem Vám krásny predvíkendový deň!

     Nie je zvykom, aby som si doma farbila vlasy, ale včas som sa neobjednala do salónu a bolo mi vidieť vyrastené vlásky, tak som sa vychystala, po dlhej dobe, na homemade farbenie... Vrámci zjednodušenia práce som si vybrala penovú farbu sublime MOUSSE od L´oreal v odtieni 53 Oslnivý zlatý gaštan. Povedala som si, že Vám rovno prinesiem moje dojmy z tejto drogérkovej farby...tak poďme na to.
Balenie




Balenie:
Obsahuje 3 fľaštičky. 1 je oxidačné činidlo, do ktorého nalejete 2 farbiace činidlo. 3 je balzam na vlasy po farbení. Samozrejme rukavice, ale také hrubšie gumové, skoro ako chirurgické.

Aplikácia: 
...a môžme začať!
Po naliatí 2 do 1 sa nádoba uzavrie aplikátorom s pumpičkou, dva krát sa otočí, aby sa obe činidlá spojili a môže sa farbiť. Veľmi jednoduché, žiadne miešanie, vytláčanie z tuby, čistá prácička.
Nasadíte rukavičky a hor sa do prácičky! Aplikátor vám vyrába penu ako tužidlo, ktorú si nanesiete na vlasy, poriadne rozmasírujete a je to! Nemusíte sa báť, že vám množstvo farby nevystačí. Na moje polodlhé vlasy som celý obsah ani nespotrebovala, ešte som malé množstvo vyhodila, lebo už sa mi toľko peny na hlavu nezmestilo...! Po pol hodinke som vlasy dôkladne umyla šampónom ( 2 x ) a naniesla 3 záverečnú starostlivosť na predĺženie farby. Wualá!
Inak, farba príjemne vonia, čo je u mňa plus a zároveň mi nezostali na čele a okolo uší tmavé fľaky, ako po bežnej farbe a to som sa s jej odstaňovaním nejako neponáhľala. Vatovým tamponom s micerálkou od Biodermy som si v klídku všetku farbu s pokožky hravo odstránila.






Farba nanesená!





Moja farba pred premenou na dennom svetle.


Výsledok premeny!

Výsledok dnešnej farbiacej premeny vidíte na fotkách. Farba je krásne jednotná, s leskom, aj keď odtieň sa od original farby na obale trošku líši. Inak, spokojnosť!

Cena: okolo 5 euro.
Moje hodnotenie: 9 bodov z 10.
PS: farbíte si vlasy samy alebo v salónoch? Ak samy, akú farbu používate?

Prajem Vám krásny pestrofarebný víkend!!!
AlliceDom


2. septembra 2012

Čarovanie s UD Naked - "Forest Fairy"



     Štvrtá časť seriálu s paletkou Naked bude inšpirovaná jesennými trendmi... a tak som okrem neutrálnych nakedovým tieňov použila aj tmavo zelenú na pohyblivé viečko a silnejšiu čiernu linku... čo poviete, môže byť? Škoda, že na fotke nie je dobre vidieť skutočná intenzita farieb... Ale ako som sľúbila, s kvalitou fotiek sa polepším. V najbližšej dobe pracujem na novom foťáčiku... Dám vedieť a pochválim sa, keď to bude aktuálne... Ešte prosbička na Vás, moje milé čitateľky...poznáte nejakú kvalitnú špirálu? Moje mi dochádzajú a chcela by som si zakúpiť novú, len skutočne neviem do čoho ísť... Vopred Vám ďakujem za Vaše rady!

Oči:

NYX HD eye shadow base

UD Naked:
Naked ( na banánik )
Buck ( na vonkajší kútik oka )
Darkhorse ( na rozblendenie prechodov  )
Virgin ( pod obočie  )

MAC eye shadow - Gleam Lustre ( vnútorný kútik oka )
Oriflame Mono Eye shadow - Sparkl
Pupa Diva´s Lashes Mascara Maxi Volume - 01
NYC Volumizing Mascara Show Time - 848 Carbon
NYX Jumbo Eye Pencil - Cottage Cheese ( základ pod spodnú linku )
Miss sporty Studio Lash Eye Liner - 001 Extra Black

Pery:
e.l.f. Conditioning Lip Balm - Mellow Melon
Maybelline Color Sensational - 161 Juicy Pink


Pleť:
Garnier BB Cream, Combination to oily skin - Medium
Flormar Compact Powder - 93
Sleek Pressed Powder - Bronze
Catrice allround concealer
Gosh Natural Blush - 43 Flower Power

Na oči,
na obočie, 

na pleť 
a na pery...

Prajem úspešný štart do nového týždňa!
AlliceDom




1. septembra 2012

Čarovanie s UD Naked - "Coffee in Heaven"

 

    Do tretice som si pre Vás pripravila look, ktorý som nemala nejako naplánovaný... Jednoducho som si urobila poobedňajšiu kávičku,  sadla som si  na môj líčiaci plac, rozložila pomocníkov a toto z toho vzišlo...
Dominantou líčenia je tyrkysová očná linka pozdĺž spodných mihalníc a metalické viečko...


Oči:
NYX HD eye shadow base
UD Naked:
Toasted ( na banánik )
Hustle ( na vonkajší kútik oka )
Sidecar ( na pohyblivé viečko )
Sin ( pod obočie  )
essence gel eyeliner - London Baby 02
Nilin´a eyelash
Pupa Diva´s lashes mascara maxi volume
NYX Jumbo Eye Pencil - Cottage Cheese ( základ pod spodnú linku )
Oriflame Visions for your eyes only

Pery:
e.l.f. Conditioning Lip Balm - Mellow Melon
NYX Lipstick - 592 Baby Pink
Gosh Light´n shine lip glaze - 04

Pleť:
Flormar Compact Powder - 93
Gabriella Salvete Sun Bonzer Powder
Catrice allround concealer
Paletka líceniek - no name



Na oči, 
na pery, 

na pleť.

Užívajte víkend nebesky! 

AlliceDom